Nakon višegodišnjeg testiranja materijala i uspešnog predstavljanja na sajmu automobila u Beogradu 2017. godine, firma Alien Metalworks je na zahtevno tržište pozicionirala bočne kofere srednjeg kapaciteta za motorcikle.

Pored karakterističnog i prepoznatljivog dizajna, model BK dolazi u više varijanti i zapreminama od 39 odnosno 45 litara. Dobrim anketiranjem korisnika, pred proces proizvodnje, dizajneri Alien Metalworksa su odlučili da izbace plastiku kao osnovni materijal i da svoj proizvod rade u postojanijim i otpornijim materijalima – aluminijum i čelik.

Samim tim sufiks BK linije dolazi u zavisnosti od litraže i materijala:

BK39Al.U.L & BK39Al.U.D
BK45Al.S.L & BK45Al.S.D

BK39Fe.U.L & BK39Fe.U.D
BK45Fe.S.L & BK45Fe.S.D

Osim litraže, otpornosti na udarce i sve meteo uslove, prednost kofera AM su modularnost i customer support divizija čiji je zadatak da korisnici budu zadovljni i dostupnost zamenskih delovia u svakom momentu uz isporuku na željenu adresu.

Koferi kao i ostali aksesoari predviđeni su prvenstveno za sva srednja i duga putovanja ali praktična su i za kraće relacije.

Estetika kofera je na zavidnom novou ali je akcenat prvenstveno na sigurnosti tereta a samim tim pouzdanost proizvoda nije upitna. Ukoliko govorimo o sigurnosti, bravice su pozicinirane u teretnom delu i nisu izložene jednostavnom obijanju, s druge strane izgled proizvoda je kompaktniji.

Unutrašnjost sadrži plastiku i gumu što dodatno štiti teret od bilo kakvog spoljašnjeg uticaja. O kopatibilnosti ne treba razmišljati, svi proizvodi sa oznakom AM su kompatibilni sa motorciklima koji se mogu naći na tržištu a samim tim dizajneri ne dozvoljavaju iznenađenja.

Dimezije su 440x385x255 milimetara za opciju od 39 i 440x385x290 od 45 litara.

Iako je finalni proizvod od aluminijuma ili čelika, na njemu ne postoje oštre ivice. Iako se po dimezijama naslućuje gabaritnost AM kofera, kačenje je lako ali i sigurno. S druge strane izgled lako prevari u pogledu težine,

Na kraju, treba imati u vidu da sve prednosti korišćenja proizvoda AM se zaokružuju samim izgledom vozila kada se na njima nalaze prepoznatljivi koferi proizvođača AM: